Back to Bowling Countdown

 
 
De NBF maakt een serie van artikelen tot het moment dat we weer mogen bowlen.
Je vindt de serie op de website van de NBF
 
"We gaan aftellen tot we weer mogen bowlen. Wanneer dat is, weten we helaas nog niet, maar we blijven je net zo lang verrassen met leuke content totdat we weer de baan op mogen. 

De komende weken delen we wekelijks via onze mediakanalen en via jouw vereniging allerlei leuke content. Zo gaan we langs bij tien bowlers in het land met de vraag: Kun jij het nog? Organiseren we samen met onze partners diverse Challanges waarmee je leuke prijzen kan winnen zoals bowlingshirts en bowlingballen en delen we nog meer leuke content. 

Op deze pagina vind je een overzicht van alle content die we hebben gedeeld tijdens de Countdown. Veel plezier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bowlingbanen woest over lange sluiting: Den Haag heeft géén idee

Afstand, schone ballen, handschoenen en overschoenen. Bowlen is bij uitstek geschikt om coronamaatregelen na te leven, vindt de branche zelf.

Uit het AD online van 26 mei 2020

Alle 197 bowlingbanen in Nederland zijn dicht. En dat blijven ze voorlopig ook. Bowlen is volgens de overheid namelijk een binnensport, net als bijvoorbeeld fitness. ,,Onbegrijpelijk”, vindt de bowlingbranche. ,,Bowlen is een officiële horecasport, net als darten en biljarten.” Daarnaast kun je tijdens het bowlen makkelijk anderhalve meter afstand te houden. ,,De baan zélf is al 1,5 meter breed!”

Nationaal uitstel m.b.t. aanpassingen bowlingballen tot 1-1-2021

Door de Corona crisis zijn mogelijk veel bowlers niet in de gelegenheid geweest hun bowlingballen aan te passen aan de nieuwe reglementen die internationaal op 1 augustus 2020 ingaan. Het NBF bestuur heeft daarom besloten deze regel, alleen voor nationale competities en toernooien, uit te stellen tot 31 december 2020.

Nieuwe reglementen bowlingballen (balansgaten)

Zoals recentelijk aangekondigd heeft de USBC de regelgeving voor wat betreft het maximale onbalans van ballen aangepast per 01-01-2020. Na veel kritiek van federaties, pro shop houders en bowlers is er nu een overgangsregeling die ingaat op 01-08-2018, zodat iedereen ruim de tijd heeft zijn of haar materiaal te kunnen aanpassen voor de officiële ingangsdatum van 01-01-2020.

Deze regels zijn als volgt:

Slotavond S2018-2019

 

Slotavond Seizoen 2018-2019

Ook dit jaar sluiten we het seizoen weer feestelijk af met de smulplaat en een bowlingtoernooitje. Tijdens het eten zullen ook weer de prijzen in de diverse categoriën worden uitgereikt. Dit jaar combineren we de slotavond ook met een extra ALV (geen zorgen, dit doen we ook gewoon tussen het eten door).

Woensdag 29 mei.
We starten om 19:00 met de smulplaat en om 21:00 kunnen we bowlen.

De kosten zijn 20,- per persoon voor leden en 22,50 voor niet-leden. Je kunt het bedrag van tevoren overmaken naar de vereniging of contant betalen of op de avond zelf.

Als je komt stuur dan even een email met de aantallen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we ook het bowlinghuis tijdig kunnen laten weten voor hoeveel personen er gedekt moet worden.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten en er weer een gezellige avond van te maken.