De eerste editie van het Lelystad Open 50+ is achter de rug. Het kan met recht een gezellig en succesvol toernooi worden genoemd.

Het toernooi is bij de dames gewonnen door Yvonne Klous en bij de heren door Huib Groot Obbink. Van harte gefeliciteerd! De volledige uitslag vind je op de toernooipagina.

Met 125 deelnemers (inclusief re-entry) waren er wat minder deelnemers dan begroot, maar het had slechter gekund, met de coronapas perikelen en de onbekendheid van een nieuw toernooi.

Het toernooi verliep vrijwel vlekkeloos onder de wedstrijdleiding van Tinneke Jimmink . Een enkele storing van een dwarse pin en tot 2x een stroomstoring doordat alle 15 banen en de airco aan gingen, maar dat was het dan ook wel. Complimenten aan Ton Ouwehand.

Ook organisatorisch verliep het erg goed. Initiatiefnemer en aanjager Ronald van der Sluys had samen met Bas van der Bas, Mees van der Sluys en Patrick Meijer de boel strak onder controle qua inschrijvingen, betalingen en scoreverwerking. Bas praatte als toernooispeaker de series en finale vlotjes aan elkaar. En het door Patrick gemaakte scoreverwerkingprogramma en het direct kunnen lezen van de scores op de schermen in het bowlinghuis en op de website werd door de deelnemers erg gewaardeerd.

De loterij die door Ronald en Corrie was opgezet, met een enorme tafel vol aan gesponserde prijzen, die o.a. door de inspanning van Denise Toornent een mooi bedrag hebben opgehaald voor zowel "One Fine Day" als de vereniging.

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers en de crew van Bowling Lelystad, die zich met hart en ziel  en veel entousiasme hebben ingezet om dit toernooi een succes te maken. Zoals het zich nu laat aanzien zal volgend jaar gewoon de 2e editie gaan plaatsvinden en zijn we op weg naar een nieuwe traditie.

De volgende mensen hebben zich ingezet voor dit toernooi: Ronald van der Sluys, Mees van der Sluys, Patrick Meijer, Corrie Feitsma, Bas van der Bas, Ruud Jimmink, Coby van der Sluys, Denise Toornent en iedereen die verder heeft bijgedragen aan dit fantastische toernooi. Nogmaals dank hiervoor.


Meer foto's van het toernooi vind je terug in het BVL fotoalbum.