Hierbij nodigen wij iedereen uit tot inschrijving van heren-, dames of mixedteams voor de
scratch en/of handicapeditie van de Ton Zandboer Cup 2020.

Deelname aan de handicapeditie is mogelijk voor spelers met een pasgemiddelde van
maximaal 179,99. Het handicappercentage is 70% van 180, met een maximum van 35.

Spelers met een hoger pasgemiddelde mogen uitsluitend aan de scratcheditie deelnemen.

Inschrijfformulier TZC2020 Scratch.pdf

Inschrijfformulier TZC2020 Handicap.pdf

Ook het komende seizoen kenmerkt zich door:

  • Een aantal speelronden, elk bestaand uit een aantal (3,4, of 5) speelweken. Het aantal te spelen speelronden alsmede het aantal finaleplaatsen is afhankelijk van het aantal teams dat zich voor deze competitie inschrijft.
  • Tijdens elke speelronden is één wedstrijd van 3 games bepalend of jouw team zich
    plaatst voor een volgende speelronde.
  • De loting. Er wordt voor de 1e speelronde (vermoedelijke start eind januari/begin februari 2020) niet meer gekeken naar de kortste kilometerafstand maar de loting binnen elke poule bepaald zowel wie het team als tegenstander krijgt alsmede welk team de thuiswedstrijd krijgt.

Maximaal 64 teams
Ook dit seizoen mogen alle verenigingen maximaal 3 scratch en 3 handicapteams inschrijven en kunnen er dus maximaal 64 teams aan beide edities deelnemen.
Wanneer wij voor de handicap- of scratcheditie meer dan 64 aanmeldingen ontvangen zal er in eerste instantie een loting plaatsvinden tussen de verenigingen die 3 teams voor de betreffende competitie hebben ingeschreven. Hierbij wordt bepaald welke vereniging met minder dan drie teams aan deze editie van de Ton Zandboer Cup kan deelnemen. Biedt dit geen uitkomst dan zullen ook andere teams bij een loting worden betrokken.

Een wedstrijd wordt gespeeld tussen verenigingsteams met 4 hoofdleden over drie games, Amerikaans systeem. Na maximaal vier speelronden mogen de overgebleven scratch- en handicapteams deelnemen aan de finale die dit seizoen op zaterdag 17 mei 2020 zal worden in Tilburg, The plays to be. deze locatie is gekozen omdat Ton Zandboer, de naamgever van dit toernooi, uit afkomstig is en hij in 2020 stopt als NBF bestuurslid.

Ex-aequo
Indien de totaalscores over alle games van beide teams tijdens een speelronde een gelijke opleveren moet er een 9e en 10 frame worden gespeeld om te bepalen welk team zich voor de volgende speelronde.

De kosten
De deelnamekosten bedragen dit seizoen € 34,00 per team/per speelronde (€ 8,50 per hetgeen via MijnNBF aan de vereniging zal worden gefactureerd.
Het maximum bedrag dat wij voor de baanhuur van een speelronde aan een exploitant is € 65,00 (2 banen x 2 uur x € 16,25). Elke wedstrijd moet dus binnen 2 uur worden Eventuele door de ondernemer gefactureerde uitloop is voor rekening van het team! Is er overigens een ondernemer die het aandurft een lagere baanhuur
te rekenen?

Hoe nu verder…
Na ontvangst van alle inschrijvingen worden de teams ingedeeld in een aantal poules, wordt hoeveel speelronden er per poule nodig zijn en wordt er voor elke poule een gemaakt. Hierbij wordt tevens duidelijk hoeveel teams zich kunnen plaatsen de finale. worden door loting, de datum wordt later bekend, de wedstrijden voor de 1e bepaald en wordt daarbij bekend welk team een thuiswedstrijd krijgt toegewezen. thuisspelende vereniging is verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding en het doorgeven de scores. Zij ontvangen hiervoor een speciaal Excel bestand die zij na afloop van de naar het bondsbureau dienen te sturen.

Op de bijgaande formulieren verzoeken wij je aan te geven welke spelers jouw team(s) vertegenwoordigen. Alleen de spelers wiens naam op het wedstrijdformulier is geprint speelgerechtigd voor het team op de betreffende speeldag. Spelers moeten tijdig, twee werkdagen voor de wedstrijd, zijn aangemeld via bowlen.nl
Het , tijdens de wedstrijd, handmatig toevoegen van spelersnamen op de scoreformulieren is toegestaan. Zijn/haar scores zullen niet worden meegeteld.
Wanneer jouw vereniging aan beide competities wil deelnemen zijn voldoende spelers noodzakelijk. Deelname aan de scratch en de handicapcompetitie door dezelfde speler is NIET MOGELIJK!

Een of meerdere aanmeldingsformulieren met de spelersnamen voor een scratch en/of handicapteam van jouw vereniging en voorzien van beide handtekeningen ontvangen wij graag uiterlijk 20 december 2019 a.s. via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zowel de vereniging als de ondernemer dient het inschrijfformulier ondertekenen!