BVL Competities

Naast de verschillende legues zijn er ook een aantal competities waaraan leden van BVL kunnnen meedoen. Sommige competities zoals de Yogi Trofee en de Bowler en Bowlster van het jaar zijn gekoppeld aan de huisleagues en spelers doen automatisch mee.

 

YOGI TROFEE

Leden van de eerste orde zullen bij het horen van deze term weer bowlingkriebels krijgen. Zij kennen deze term uit het verleden toen de yogi trofee een zwaar bevochten en eervolle prijs was om aan het eind van het seizoen uitgereikt te krijgen en aan je palmares toe te mogen voegen. Wij gaan ervan uit dat bij het herinvoeren van deze prestigieuze prijs ook de bowlingharten van de leden die nog nooit van deze prijs hebben gehoord sneller zullen gaan kloppen.

Deze wissel trofee zal worden uitgereikt aan die bowler of bowlster die zich qua gemiddelde het meest heeft verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar. Let op! We spreken hier over het league gemiddelde. (Men moet wel tenminste 50% van het totaal aantal te gooien games gegooid hebben om in aanmerking te komen voor deze prijs).

Dames & heren: "game on" en suc-6 namens het bestuur.

 

BOWLER EN BOWLSTER VAN HET JAAR

De bowler en bowlster die in het seizoen de meeste punten behaald door boven zichzelf uit te stijgen mag zichzelf bowler of bowlster van het jaar noemen van bowling vereniging Lelystad.

De regels zijn als volgt:

Op de scoreformulieren zal elke week je gemiddelde van dat moment afgedrukt staan. Tijdens de eerste drie games is het de bedoeling dat je tegen dit gemiddelde speelt. Wanneer je een game hoger dan je eigen gemiddelde gooit verdien je daar twee punten mee. Voor de eerste drie games kan je dus max. 6 punten verdienen. De serie over de eerste drie games is echter ook niet onbelangrijk. Gooi je over deze drie games hoger dan je gemiddelde dan kan je nog twee extra punten verdienen. In totaal zijn er dus per speelavond 8 punten te verdienen voor de titel bowler/ster van het jaar.

Voorbeeld:

Jan S. Trike staat in week twee 150 gemiddeld en gooit achtereenvolgens games van 150, 151 en 300. Hij krijgt nu de volgende punten toebedeeld:

Game 1: 150        = 0 punten (immers niet hoger dan zijn gemiddelde gegooid)

Game 2: 151        = 2 punten (hoger dan zijn gemiddelde gegooid)

Game 3: 300        = 2 punten (hoger dan zijn gemiddelde gegooid)

Serie: 601            = 2 punten (Jan staat 150 gem. qua serie staat dat gelijk aan 450. Jan heeft hoger gegooid dan 450 dus ook voor deze prestatie ontvangt hij 2 punten.)

Jan behaalt deze avond dus 6 punten voor bowler van het jaar.

Door zijn mooie score van  week twee staat Jan  in week drie 166,77 gemiddeld. Deze avond gooit hij games van achtereenvolgens 150, 170 en 160, Hij krijgt nu de volgende punten toebedeeld:

Game 1: 150        = 0 punten (immers niet hoger dan zijn gemiddelde gegooid)

Game 2: 170        = 2 punten (hoger dan zijn gemiddelde gegooid)

Game 3: 160        = 0 punten (immers niet hoger dan zijn gemiddelde gegooid)

Serie = 480          = 0 punten( jan zijn 166,7 gem. qua serie staat dat gelijk aan 500.3.
Jan heeft lager gegooid dan 500,3 dus krijgt vanavond geen punten voor zijn serie)

Jan haalt deze avond dus maar 2 punten voor bowler van het jaar

LET OP! Omdat niet iedereen evenveel speelavonden kan spelen zal aan het eind van het seizoen het aantal behaalde punten gedeeld worden door het aantal games  dat je gespeeld hebt. Hierdoor ontstaat er een gewogen gemiddelde van je behaalde punten. Hierdoor ontstaat de eerlijkste uitslag.

Voor het bijhouden en verwerken van deze punten vragen wij graag u hulp.
Op dit moment is het technisch nog niet mogelijk op hiervoor een apart vakje te reserveren op de score lijst. Gaarne uw begrip hiervoor.
Zou u zo vriendelijk willen zijn om na elke speelavond de door u gehaalde punten achter uw naam op het score formulier te schrijven.
Uiteraard voeren wij een dubbelcheck uit maar omdat op dit moment het bijhouden van de stand voor bowler/ster van het jaar nog handwerk is, is elk beetje extra voorwerk mee genomen.

 

JACKPOT BOWLEN

Tijdens de huiseagues is het mogelijk om deel te nemen aan het Jackpot bowlen. 50% van de inleg komt ten goede aan de vereniging die daarmee toernooien en andere evenementen mede kan financieren.

Met ingang van seizoen 2017-2018 wordt het Jackpotbowlen niet meer op individueel niveau, maar op teamniveau gespeeld.

Jackpot
Het is de bedoeling om een strike te gooien door één van de teamleden, daar waar deze op de voorgedrukte scoresheet reeds ingevuld staat.
Als het team in drie games negen keer lukt dan win je de jackpot. De Jackpot is het tot op dat moment ingelegde inschrijfgeld.
Wanneer je geen strike gooit op in het vooraf bepaalde framenummer. dan is het "game over", Jammer! Volgende keer beter.

Inschrijfgeld
3 euro per team per speeldag. Voor de dinsdag- en woensdag leagues gelden de eerste 3 games.

Jackpot !!
De jackpot wordt opgebouwd en uitgekeerd per league.

Ben je van mening dat je de Jackpot hebt gehaald? Laat dan de tegenstander een controle uitvoeren en de teamcaptain paraferen voor accoord. Lever vervolgens het formulier in bij de persoon die de Jackpot voor jouw league organiseert.

Wanneer de jackpot niet gevallen is, zal het ingelegde inschrijfgeld worden overgeheveld naar de daaropvolgende week. We spreken dus van een progressieve jackpot. De jackpot kan hierdoor aardig oplopen.