Leden van de eerste orde zullen bij het horen van deze term weer bowlingkriebels krijgen. Zij kennen deze term uit het verleden toen de yogi trofee een zwaar bevochten en eervolle prijs was om aan het eind van het seizoen uitgereikt te krijgen en aan je palmares toe te mogen voegen. Wij gaan ervan uit dat bij het herinvoeren van deze prestigieuze prijs ook de bowlingharten van de leden die nog nooit van deze prijs hebben gehoord sneller zullen gaan kloppen.


Lees meer: Yogi Trofee

 

De bowler en bowlster die in het seizoen de meeste punten behaald door boven zichzelf uit te stijgen mag zichzelf bowler of bowlster van het jaar noemen van bowling vereniging Lelystad.

De regels zijn als volgt:

Op de scoreformulieren zal elke week je gemiddelde van dat moment afgedrukt staan. Tijdens de eerste drie games is het de bedoeling dat je tegen dit gemiddelde speelt. Wanneer je een game hoger dan je eigen gemiddelde gooit verdien je daar twee punten mee. Voor de eerste drie games kan je dus max. 6 punten verdienen. De serie over de eerste drie games is echter ook niet onbelangrijk. Gooi je over deze drie games hoger dan je gemiddelde dan kan je nog twee extra punten verdienen. In totaal zijn er dus per speelavond 8 punten te verdienen voor de titel bowler/ster van het jaar.

Lees meer: Bowler & Bowlster van het jaar

 

Tijdens de huiseagues is het mogelijk om deel te nemen aan het Jackpot bowlen. 50% van de inleg komt ten goede aan de vereniging die daarmee toernooien en andere evenementen mede kan financieren. Met ingang van seizoen 2017-2018 wordt het Jackpotbowlen niet meer op individueel niveau, maar op teamniveau gespeeld.

Jackpot spelregels

Het is de bedoeling om een strike te gooien door één van de teamleden, daar waar deze op de voorgedrukte scoresheet reeds ingevuld staat. Als het team in drie games negen keer lukt dan win je de jackpot. De Jackpot is het tot op dat moment ingelegde inschrijfgeld. Wanneer je geen strike gooit op in het vooraf bepaalde framenummer. dan is het "game over", Jammer! Volgende keer beter.

Lees meer: Jackpot Bowlen